Amasya Şeker Fabrikası Pancar Alım Kampanyasını Başlatıyor

TAKİP ET

Amasya'da çiftçilerin önemli üretimlerinden biri olan şeker pancarı hasadının başlaması ile alımlar da başlıyor. Amasya Şeker Fabrikası, şeker pancarı alımlarının 11 Eylül Pazartesi günü başlayacağını duyurdu.

Reklam
Reklam

AMASYA/Betül YILMAZ – BHA

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özarslan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

‘’Değerli çiftçilerimiz, fabrikamız, 70’inci pancar alım kampanyası 11 Eylül 2023 Pazartesi Günü Saat 08:00 da başlayacaktır. Fabrikamız tüm revizyon çalışmalarını başarıyla tamamlamış olup kampanya döneminin sıkıntısız geçmesi için tüm tedbirleri yerine getirmiştir.

70’inci kampanya dönemimizde 110 bin dekar pancar ekimi gerçekleşmiş olup 675 Bin ton pancar tesellümü kendi sahamız için 150 Bin ton pancar tesellümü dış saha için planlanmaktadır. Pancar hasadını kolaylaştırmak için 2 Adet 6 Sıralı Ropa Panther söküm makinesi 1 Adet Ropa Maus 5 yükleme makinesi fabrikamız bünyesine kazandırılmış olup çiftçilerimizin hizmetine sunulacaktır. Holmer 6 Sıralı 2 Adet hasat makinelerimizin de bakımları yapılmış olup hasada hazır hale getirilmiştir.

Bölgelerimizden verilen tesellüm programları dahilinde pancarlarımızı, temiz ve baş kesimi tesellümüne uygun bir şekilde hasat ederek teslim edilmesi hususuna dikkat edilmesini önemle rica ederiz.

Fabrikamız resmi açılış töreni 15 Eylül 2023 Cuma Günü Saat 09:30’da yapılacak olup 70’inci kampanya açılış törenimizde sizleri de aramızda görmek bizleri onurlandıracaktır.

70’inci pancar alım kampanyamızın şirketimize, çiftçilerimize, çalışanlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.’’

Amasya Şeker Fabrikası Amasya Amasya Haber Amasya Son Dakika Pancar Fiyatları Şeker Pancarı Fiyatları 2023 Şeker Pancarı Fiyatları 2024