Ankara'da son seçim anketi açıklandı! Yavaş mı yoksa Altınok mu önde?

TAKİP ET

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala Trendpoll Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adaylarının oy oranlarına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı.

Reklam
Reklam

31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olacak seçimler öncesinde Ankara'da en çok merak edilen konu Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ve en güçlü rakibi Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un oy oranları oldu.

ANKETTE MANSUR YAVAŞ ÖNDE

Trendpoll Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, 16 - 19 Şubat 2024 tarihleri arasında Ankara genelinde 3 bin kişi ile yüz yüze gerçekleştirdiği anket sonucunda adayların aldığı oy oranını açıkladı.  Ankete göre CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş yüzde 41 oy alırken, Ak Parti'nin Büyükşehir adayı Turgut Altınok ise yüzde 34 oy aldı.

DİĞER ADAYLARIN OY ORANLARI

Ankette üçüncü sırada İyi Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel yer alırken aldığı oy yüzde 2,6 olarak açıklandı. Trendpoll'un anketinde dördüncü sırada yer alan Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bartu Soral yüzde 1,7 oy alırken, Yeniden Refah Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suat Kılıç yüzde 1,4 ve DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Öztürk Türkdoğan ise oyların yüzde 0,3'ünü aldı. Diğer olarak oy kullanan sayısı ise yüzde 1,3 olarak açıklandı. Oy kullanmayacak veya kararsız olduğunu açıklayan oy oranı ise yüzde 17,7 oldu.

İŞTE TRENDPOLL'UN ANKET SONUÇLARI

 

 

 

Ankara seçim anketi Trendpoll seçim anketi 2024 Ankara seçim anketi Turgut Altınok ve Mansur Yavaş seçim anketi Turgut Altınok Mansur Yavaş