Emeklilere 5 bin TL kimlere ve ne zaman verilecek?

TAKİP ET

Emeklilerin merakla beklediği 5 bin TL kimlere verilecek ve ne zaman verilecek? 5 bin TL veriliş tarihi belli oldu mu? Emekliler için dağıtılacak olan 5 bin TL onaylandı mı ne zaman onaylanacak? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de bu hafta Plan ve Bütçe komisyonu tarafından 2024 yılının bütçe planlaması yapılacak. Emekliye bir defaya mahsus beş bin lira verilmesi de Meclis gündeminde olacak.

Emekliye 5 bin lira Meclis gündeminde

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de bu hafta 2024 bütçesi Plan ve Bütçe komisyonu tarafından planlanacak. Meclis Genel Kurulu’nun onayına emekli vatandaşlara bir defaya mahsus beş bin lira verilmesine dair madde sunulacak.

Genel Kurul 24 Ekim Salı günü çalışmalara başlayacak. Genel Kurul’un gündeminde, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi olacak. Kanun teklifi maddeleri arasında; emekliye beş bin lira verilmesi ve Kapadokya Alanı Hakkında Kanuna ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’na dair düzenlemeler bulunuyor. 23-24 Ekim tarihlerinde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 12’nci Kalkınma Planı değerlendirilecek. 26 Ekim Perşembe günü 2024 yılının bütçe planlaması yapılırken 27 Ekim Cuma günü Komisyon gündeminde TBMM, Kamu Denetçiliği Kurumu ile Sayıştay’ın bütçeleri olacak.

Kaynak: BHA

Emekli Maaşları Emekliler için 5000 TL