Evde halıları neyle yıkamalıyız? Hangi deterjanı kullanmalıyız?

TAKİP ET

Evde halıları neyle yıkamalıyız? Hangi deterjanı kullanmalıyız? Kendi halısını yıkamak isteyenlerin en çok sorduğu bu soruyu Haber Asır olarak sizler için araştırdık. İşte evden halı yıkarken tercih etmeniz gereken deterjan ya da temizleyiciler...

Reklam
Reklam

Halı yıkarken deterjan mı yoksa sabun mu kullanmalıyım?

Evde halı yıkarken deterjan mı yoksa sabun mu kullanmam gerekiyor diye soranlar için her ikisi de halı yıkamada kullanılan temizlik maddeleridir. Burada dikkat etmeniz gereken kullandığınız deterjanın iyi marka olması ve kullanacağınız sabunun ise beyaz sabun ya da arap sabunu olmasıdır.

Evde halı yıkarken ne kullanmalıyız?

Evde halı yıkarken markalı deterjan, beyaz sabun ya da arap sabunu kullanabilirsiniz. Evde halı yıkarken halınıza zarar vermeyecek temizleme fırçalarını seçmenizde son derece önemlidir. Halı yıkamada çamaşır suyu ya da buna benzer etkin madde içeren temizlik ürünlerini kullanmanızı kesinlikle önermiyoruz.

Halı yıkarken çamaşır suyu kullanabilir miyim?

Halı yıkarken çamaşır suyu kullanmayınız. Çamaşır suyu halınızın renk ve dokusuna büyük ölçüde zarar verebilir. Bunun yerine yukarıda belirttiğimiz gibi beyaz sabun ve arap sabunu kullanımı hem halı yıkarken sararmaması hem de iyi bir temizlik için daha doğru tercih olacaktır.

Beyaz sirke ile halı yıkanır mı?

Beyaz sirke ile halınızı yıkayabilirsiniz. Beyaz sirke halınıza zarar vermeyeceği gibi temizlik içinde önemli bir temizleyicidir. Beyaz sirke ile yıkanan halıdaki sirke kokusunun giderilmesi için daha sonrasında beyaz sabun ile yıkayıp temiz su ile durulamanızı önermekteyiz.

halı yıkama halı yıkama deterjanı