Kızılcahamam'ı şaha kaldıracak yeni proje açıklandı

TAKİP ET

Açıklanan yeni proje ile Kızılcahamam şaha kalkacak. Kızılcahamam'da sanayi ve ekonomi anlamında açıklanan yeni proje ile ilçede istihdamın artması ve işsizliğin azaltılması hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Kızılcahamam için bugüne kadar açıklanan en büyük ve en önemli projelerden biri olan "Savunma Sanayi Projesi", Kızılcahamam Belediye Başkan Adayı Seyfullah Köken tarafından açıklandı.

KIZILCAHAMAM İÇİN SAVUNMA SANAYİ PROJESİ

Kızılcahamam Belediye Başkan Adayı Seyfullah Köken, açıkladığı 11. proje ile ilçede savunma sanayi kurmayı hedeflediğini açıkladı.

Köken tarafından yapılan yazılı açıklamada proje ile ilgili olarak şu detaylar yer aldı;

"Savunma sanayimiz son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla Ülkemizin gurur kaynağı olmuştur. Öyle ki Ülkemiz savunma sanayi alanında pazar olmaktan çıkmış, aktör olma yolunda önemli bir aşama kaydetmiştir. Yerli ve milli imkânlarla ürettiğimiz platformlar dünyada adından sıkça söz ettirmeye başlamıştır.
Bu başarıda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, yerli ve milli projelere ağırlık vermedeki kararlığı önemli rol oynamıştır. 
Savunma sanayisinde yerli ve milli oranı % 20 oranlarından günümüzde % 80 ‘lere ulaşmıştır. 
İlçemizin marka değerini yükseltmek, istihdam imkânlarını artırmak amacıyla teknik ekiplerce fizibilite yapılmış, gerekli mercilerle ön görüşmeler gerçekleştirilmiştir. 
E-5 karayolu güzergâhında bulunan Akdoğan, Üçbaş ve Uğurlu Mahalleleri civarında Savunma Sanayinin bir bölümünün kurulması planlanmaktadır.
Söz konusu iddialı ve katma değeri büyük proje sayesinde ilçemizde işsizlik  tarihe karışacak, turizm şehri ilçemiz göç veren değil göç alan bir konuma sahip olacaktır."

Seyfullah Köken Kızılcahamam Belediye Başkan Adayları 2024 Kızılcahamam Belediyesi Kızılcahamam Savunma Sanayi Kızılcahamam Haber