Murat Çıtak, Ak Parti Kızılcahamam Belediye Başkan Aday Adayı Olduğunu Açıkladı

TAKİP ET

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Ak Parti Kızılcahamam Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklayan Murat Çıtak, projeleri hakkında bilgi verdi. Murat Çıtak kimdir, projeleri neler? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Kızılcahamam Belediye Başkanlığı için Ak Parti Aday Adayı olduğunu açıklayan Murat Çıtak kendinden ve projelerinden bahsetti.

Murat Çıtak Kimdir, nereli?

01.01.1975 Ankara’da doğdum. Kızılcahamam Balcılar Mahallesi Halkındanım, Eğitim tahsilimi Ankara’da tamamladım. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Askerlik görevimi tamamladım. Şu an uluslararası eğitim kurumunun kurucu ve yöneticiliğini yapmaktayım.

İş hayatım Oxford Street Academy Türkiye Eğitim ve turizm alanlarında dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yabancı uyruklu öğrenci, yabancı yatırımcı ve ülkemizi turizm amaçlı ziyaret etmek isteyen turistlere herhangi bir kurum ve kuruluşlardan destek almadan ülkemize getirmekteyiz. 1999 yılında Türkiye Cumhuriyeti Marka Patendi Enstitüsünden almış olduğum ‘’Oxford Street Academy Türkiye’’ adlı uluslar arası eğitim öğretim kurumları, yabancı dil okulu, kişisel gelişim ve mesleki eğitim kursları, organizasyon, insan kaynakları, bilgisayar, turizm-sağlık turizmi, matbaacılık, yayıncılık yurt dışı eğitim danışmanlığı, ithalat ve ihracat firmasının kuruculuğunu üstlenmekteyim.

Ülkemize dünyanın farklı ülkelerinden getirmiş olduğumuz öğrencilerimize, öncelikle dilimizi, dinimizi, kültürlerimizi ve ülkemizin farklı şehirlerine turistik geziler düzenleyerek ülkemizin güzelliklerini öğrencilerimize tanıtmış oluyoruz. Bunun yanı sıra yabancı öğrencilerimizi, Yunus Emre Enstitüsü ve Gazi Üniversitesi iş birliği ile yapmış olduğumuz Türkçe yeterlilik sınavlarını başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi Türkiye’nin farklı illerinde bulunan üniversitelerimize yerleştiriyoruz. Dünyanın farklı ülkelerinden yatırım amaçlı getirmiş olduğumuz iş insanları ile ülkemizdeki iş insanlarını buluşturarak gerek ülkemizde gerekse yurt dışında yatırım yapmalarına vesile oluyoruz.

Bunun yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden ülkemize gelen yabancı uyruklu öğrenciler ve iş insanlarına fahri gönül elçiliği yapmaktayız. Dünyanın farklı ülkelerine ihracat yapmak isteyen Türk iş insanları ile o ülkelerdeki iş insanları arasında fahri köprü oluşturmaktayız. Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde düzenlemiş olduğumuz dünya sektörler arası iş formu fuarları ile Türk iş insanları ve yabancı yatırımcılar arasında köprü oluşturuyoruz.

Murat Çıtak'ın Kızılcahamam için projeleri

Ülkem ve milletim önceliğimdir. Mevlana bizlere şöyle söyler “Kamil odur ki koya dünyada eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.” Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve sizlerin tensipleri ile şahsımı Kızılcahamam Belediye Başkanlığına aday göstermeniz durumunda yapacağım projelerimin bir kısmı şöyle sıralandırabilirim.

Yaklaşık 400 aktif olmak üzere 500 kişilik saha çalışma ekibimizle birlikte ilçemizin sorunlarını kapı kapı gezerek masaya yatırmaya devam ediyoruz. Bu işlemleri yaparken de her hangi bir parti gözetmeksizin sahada bulunan tüm sivil toplum kuruluşları ile de görüşmeler yapıyoruz. Köy muhtarları ve köylerde bulunan akil insanlar ve ihtiyar heyetleri ile köylerimizin sorunlarını da masaya yatırıyoruz. Bunların yanı sıra ilçemize bağlı sivil toplum kuruluşları, dernekler, şehit ve gazi yakınları, ticarethaneler, okullar, camiler gibi vatandaşlarımızın yoğunlukla bulunduğu kurum ve mekânlara aktif ziyaretlerde bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın sorunlarını da masaya yatırıyor sorunlara nasıl çözüm bulunabileceğini tartışıyoruz

Köylülerimizin bölgesel olarak Kızılcahamam ilçemizde hayvancılık başta olmak üzere üretmiş oldukları süt, tereyağı, peynir, yumurta, bal gibi birinci elden satışını yapabilecekleri bir tesis olmadığı saha ekiplerimiz tarafından tespiti yapılmıştır. Bu nedenle ilçemizde süt toplama merkezleri kuracağız. Toplanılan ürünleri Kızılcahamam ve büyükşehirlerde açacağımız yöresel ürünler satış merkezlerimizde üreticiden tüketiciye en temiz ve uygun şekilde satışa sunacağız.

Saha ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalarda köylülerimizin devletimizin ve KOSGEB’in tarım ve hayvancılık desteklerinden yeterince haberdar olmadıkları ortaya çıkmış bulunmaktadır. Köy dernekleri ile iletişim ve koordinasyon sağlayarak tüm köylülerimize birinci ağızdan devletimizin ve KOSGEB’in desteklerinden nasıl faydalanacakları hususunda hem düzenli bilgilendirme yapacağız hem de bizzat kooperatif ekiplerimiz ile desteklerden nasıl yararlanacakları konusunda yardımda bulunacağız.

Başkanlığımızın kabul görmesi durumunda birinci önceliğim köylülerimizin kalkınması ve düzenli bilinçlendirilmesidir.

Turizme yatkın olan bölgelerimize düzenli turist çekebilecek alanlar oluşturulması, gençlerimize iş sahaları oluşturulması, giderek yok olmaya başlamış ilçemizin sanayisinin de yenilenerek düzenli sanayi sitesi kurulması da önceliklerimiz arasında.

Soğuksu Millî Parkında yapacağımız çevre düzenlemesi, piknik alanlarının düzenli ve nezih bir ortam oluşturulmasını sağlayacağız.

Cadde ve sokaklarımızı yeşillendirerek çiçeklendirmeyi planlıyoruz. Soğuksu Milli Parkına ve şehir merkezimize giden yollardaki konutların cephe görünümlerinin turizm konseptine uygun bir şekilde restorasyonlarının yapılmasını hedefliyoruz.

Hafta sonunu temiz nezih bir ortamda geçirmek isteyen ve büyük şehirlerin kalabalık gürültüsünden birkaç gün de olsa uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımızın severek gelip kalabilecekleri büyük şehirlerdeki yorgunluk ve streslerini atabilecekleri mekânlar oluşturmayı hedefliyoruz. Bir doğa harikası olan ilçemize yine yerli ve yabancı turizm açısından orman bölgelerimizde bungalov evleri etrafında küçük çay bahçeleri bulundurabilecek su göletleri yapmayı planlıyoruz.

İlçemizde belediyemiz aracılığı ile mevcutta bulunan kasapları da etkilemeyecek şekilde et kombinesi ve hayvan satış pazarları kurmak istiyoruz.

İlçemizde bulunan Kızılcahamam maden sularının her çeşidinin üretimine destek vererek maden suyumuzu da ülkemizin ve dünyanın birçok ülkesine de ihraç etmeyi hedefliyoruz.

İlçe merkezimiz de ve köylerimizde girişimcilerimizin üreticilerimizin ev hanımlarının üretmiş oldukları el emeği ürünlerinin de ilimiz merkezinde ve ilçemiz girişlerinde belediyemiz kontrolünde haftanın her günü açık olacak şekilde satış yapılabilecek Kızılcahamam yöresel ürünler satış tanıtım merkezleri açmayı hedefliyoruz.

İlçemizin kaplıca ve hamamlarının ilimiz merkezinde reklam ve tanıtımlarını yaparak yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmasını sağlayacağız.

İlimiz merkezinde bulunan üniversiteler ile görüşmelere yaparak ilçemizde eğitim kalitesini yükseltmek için meslek yüksek okulları açmak istiyoruz.

Bir eğitimci olmamız münasebeti ile ilçemizde öğrencilerimizin düzenli ders çalışabilecekleri okul dışında lise ve üniversite sınavlarına hazırlanabilecekleri dershane, kurs ve kütüphaneler belediyemiz aracılığı ile halkımıza ücretsiz olarak sunabileceğimiz kurs merkezleri açmayı hedefliyoruz.

Anaokulları, kreşler gibi küçük çocuklarımızın zamanlarını kaliteli geçirebilecekleri geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bu anaokullarımızda ve kreşlerimizde ülkesine vatanına, milletine, anne ve babasına saygılı birer birey olarak yetiştirilecekleri mekânlar oluşturmak istiyoruz.

Kadın ve genç girişimcileri destekleyerek ekonomi alanlarında plan ve projelerimizle birlikte üretim istihdam ve ekonomiye katkı sağlayarak kadın ve geçlerimizi ticarete yönlendireceğiz.

Köylülerimize üretim desteği sağlayacağız.

Kızılcahamam ilçemizin yöresel ürünleri ve kültürlerine uygun el sanatlarını geliştirmek, bölge halkına yatırım, üretim, istihdam, ticaret, eğitim öğretim ve meslek dallarında Ankara’nın bir ARGE merkezi olarak plan ve projelerimi bölge halkına ve Ankara halkına kazandırmak istiyorum.

Aynı zamanda turizm ilçesi olan Kızılcahamam kaplıca suyu ile birlikte mesire ve eğlence alanları oluşturarak ilçemizi turizm merkezi haline getireceğim.

Yaklaşık 100’ü aşan köylerimizle birlikte iki dere arasına sıkışmış konumda olan ve dışa açılması uygun görülen düz alanlara TOKİ marifeti ile toplu konut ve iş yerleri kurmayı planlıyorum.

Ankara merkez ile ulaşımı daha kısa süreye düşürmek amacıyla Sincan Töre kente kadar gelen metro hattını Akıncılar, Keresteciler Sanayi Sitesi, Kahraman Kazan bölgelerini kapsayacak şekilde taslak projemizi oluşturarak Çevre ve Şehircilik Altyapı Bakanlığına takdim ederek Kızılcahamam ilçemizin metro konforundan yararlanmasını sağlayacağız.

Ankara ve ilçelerinin yöresel kültürel folklor ekibini oluşturarak çocuklarımızın ve gençlerimizin sürekli bir araya gelerek tanışmaları ve kaynaşmalarını aynı zamanda kültürümüzü doğru bir şekilde yansıtmalarını hedefliyoruz.

Öğrencilerimize eğitim desteği sağlayacağız.

Hali hazırda Ankara’da bulunan dil okulumuzda Türkçe eğitimleri vermiş olduğumuz yabancı öğrencilerimizin anne ve babaları ülkemizde yatırımlar yapmak istiyor. Bu nedenle ilçemize yabancı yatırımcıları götürerek gençlerimize iş imkânları sunabilecekleri gerek tekstil gerek orman ürünleri gerekse yöresel ürünler gibi iş alanlarında ilçemiz halkına iş sahaları oluşturmayı hedefliyoruz.

Kızılcahamam ilçemizin bir başından diğer başına teleferik sistemi yaparak ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlere ilçemizi havadan da seyretmelerini sağlayarak ilçemizin ekonomisine katkıda bulunacağız.

Köylerimizde bulunan çeşmelerin restorasyon ve tamiratlarını yapacağız.

Belediyemiz aracılığıyla ayda bir defa olmak üzere esnaf, öğrenci, gençlik ve kadın buluşmaları düzenleyerek, halkımızın sorunlarını birinci ağızdan dinleyip oluşan problemleri çözeceğiz.

İl ve ilçe belediye ziyaretleri yaparak fikir alışverişlerinde bulunacağız.

İlçemize, geçmişte Ankara’da bulunan ve birçok yerli-yabancı turistin ziyaret noktası olan günümüzde il ve ilçemiz sınırları içerisinde mevcut olmayan büyük bir hayvanat bahçesini maddi ve manevi olarak ekonomimize ve ilçe esnafımıza da katkı sağlayacağını düşündüğüm için Kızılcahamam sınırları içerisinde açmak istiyoruz.

Belediyemiz aracılığıyla ücretsiz kurslar ve kurs sonrası etkinleri düzenleyeceğiz. (örneğin: resim kursu, yüzme kursu, İngilizce kursu, bilgisayar kursu, takı kursu, yemek kursu, çini kursu, turistik el sanatları kursu… vb.)

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz için okula destek ve takviye kursları vereceğiz.

Her ay belirli tarihlerde köylerimizde ve yaylalarımızda sağlık personelimizle ziyaretler gerçekleştirerek, sağlık kuruluşlarına ulaşım sağlayamayan büyüklerimizin yerinde kontrollerini yaparak hastaneye ihtiyacı olanları ücretsiz ulaşım desteği ile sevkini sağlayacağız.

Daha düne kadar Çamlıdere ilçemiz Kızılcahamam’a bağlı bir belde iken şimdi yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmuştur. Neden Kızılcahamam ilçemizde yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmasın?

Ayda bir defa 50 yaş ve üstü büyüklerimizin buluşmasını sağlayacağız, bu buluşma sayesinde çevre köylerimizden gelen vatandaşlarımızı görüştürüp, misafir edip, sorunlarına çözüm arayacağız.

Ayda bir defa hastane ziyaretleri gerçekleştireceğiz.

Milli futbol takımlarının ilçemize gelerek hem konaklaya bilecekleri otel, hem de 2 adet mili futbol sahaları yapacağız bu vesileyle hem istihdam sağlayacağız hem de ilçe ekonomisine büyük bir katkı sağlamış olacağız.

Ayda bir defa köylülerimizi belediyemizde misafir ederek, köylerimizin sorunlarını dinleyip bu sorunları kısa sürede çözeceğiz.

Üniversiteyi kazanan ekonomik durumu olmayan öğrencilerimize ihtiyaç doğrultusunda ve ihtiyaca göre maddi ve manevi destek sağlayacağız.

Kızılcahamam’a ait belediyemiz aracılığıyla radyo istasyonu ve televizyon kanalı açarak ilçemiz halkına reklam ve tanıtım hizmetleri de sunacağız.

Kaplıca suyundan faydalanarak seralar yapacağız ve Ata tohumlarımızı geliştirerek köylülerimize ücretsiz olarak fide dağıtımı yapacağız.

Belediyemiz ve Toki aracılığıyla dar gelirli vatandaşlar için sosyal konutlar yapacağız ve bu konutları en uygun şekilde ekonomik durumu olmayan vatandaşlara makul ücretler karşılığında kiralama yapacağız.

 

Kızılcahamam Kızılcahamam Haber Kızılcahamam Belediye Başkan Adayları 2024 Murat Çıtak Murat Çıtak kimdir Murat Çıtak nereli Oxford Street Academy Türkiye Kızılcahamam Ak Parti Belediye Başkan Adayları