Muş'ta karla mücadele çalışmaları sürüyor

TAKİP ET

Geçtiğimiz Cuma gününden itibaren Muş'ta yaklaşık 50 santimetreye ulaşan kar yağışıyla 60 iş makinası 120 personelle seferber olan ekipler, 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

EKİPLER, CADDE VE SOKAKLARI KARDAN ARINDIRIYOR

Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri, kentin 17 mahallesinde cadde ve sokakları kardan arındırırken vatandaşların ulaşımını sağlamak için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Cadde ve kaldırımların temizlenmesi ile bir araya getirilen kar kütleleri kamyonlara yüklenerek şehir dışına naklediliyor. Öte yandan ulaşıma açılan yollarda genişletme çalışmaları gerçekleştiren karla mücadele ekipleri, vatandaşların kar yağışından en az etkilenmesi için gayret ediyor.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, yürütülen karla mücadele çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, ekiplerin vardiya sistemi ile sahada olduklarını söyledi. Karın yağdığı ilk günden itibaren sahada olduklarını kaydeden Başkan Asya, toplanan kar kütlelerinin şehir dışına taşındığını söyledi. Başkan Asya, kentin 17 mahallesinde 60 iş makinası 120 personelle çalışmaları yürüttüklerini belirterek; “Kar yağışının başladığı ilk dakikalardan itibaren ekiplerimizle çalışmalarımıza başladık. 17 mahallemizde 60 iş makinası 120 personellimizi dağıtarak, cadde ve sokakların ulaşıma açılması için mücadele ediyoruz. Şehrimizin işlek olan ana caddelerinde çalışmalarımızı yaparken mahallelerimizdeki sokakları da ihmal etmedik. Halkımızın kar yağışından etkilenmesini en asgari düzeye indirmek için mücadele ediyoruz” dedi.

“PARK HALİNDEKİ ARAÇLAR UZUN SÜRE ÇALIŞMALARIMIZI ENGELLEYEBİLİYOR”

Kamyonlara yüklenen kar kütlelerini şehir dışına aktardıklarını kaydeden Başkan Asya; “Kar yağışı geçtiğimiz yıllara göre her ne kadar geç gelse de bizler tüm hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Malumlarınız ilimiz kış mevsiminin yoğun yaşandığı bir coğrafyadadır. Geçen hafta Cuma günü başlayan kar yağışı şuanda yaklaşık 50 santimetreye ulaşmış durumdadır.

Hazır bir şekilde bekleyen ekiplerimiz, şehrin tüm cadde ve sokaklarını ulaşıma açmış durumda. Şuanda ise yolları genişleterek vatandaşlarımızın ulaşımının kolaylaştırılması için gayret ediliyor. Belli mesafe aralıklarında bir araya getirilen bu kar kütleleri kamyonlara yüklenerek şehir dışına naklediliyor. Günlük yüzlerce kamyon kar şehir dışına çıkarılıyor. Karla mücadele çalışmasında yol kenarına park edilen araçların, sürücülerimiz tarafından kaldırılmasını istiyoruz.

Park halindeki araçlar uzun süre çalışmalarımızı engelleyebiliyor. Bu aynı zamanda trafik akışını da olumsuz etkiliyor. Vatandaşlarımızın bu konuda hassas davranarak bizlere destek olmasını istiyoruz. Daha yaşanılabilir bir şehir için verdiğimiz mücadelede, halkımızın destekleri bizleri daha ileriye taşıyacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Müş Belediyesi Muş Haber Muş Karla Mücadele Muş Hava Durumu Muş Son Dakika Muş Haber Asır