Seyfullah Köken Kızılcahamam için ilk projesini açıkladı

TAKİP ET

Kızılcahamam Belediye Başkanlığı için talip olan ve aday adaylığını geçtiğimiz haftalarda açıklayan Seyfullah Köken, Kızılcahamam için ilk projesini açıkladı. Detaylar haberimizde.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz günlerde Kızılcahamam Belediye Başkanlığı için aday olacağını açıklayan Seyfullah Köken, Kızılcahamam için ilk projesini açıkladı.

Köken'in açıkladığı ilk proje gerek Kızılcahamam gerekse ülke için büyük öneme sahip tarım sektörü ile ilgili oldu. Zengin jeotermal kaynaklara sahip ilçemiz için Jeotermal Seracılık Projesini açıklayan Seyfullah Köken, projenin hem Kızılcahamam'ın katma değerini yükselteceğini hem de istihdama katkı sağlayacağını açıkladı.

İLK PROJE JEOTERMAL (SICAK SU İLE) SERACILIK PROJESİ

Kızılcahamam Belediye Başkanlığı için adaylığını açıklayan Seyfullah Köken, ilk projesi olan Jeotermal Seracılık Projesi ile ilgili şunları söyledi;

"Jeotermal Sera kurulumu son yıllarda artan enerji maliyetleri nedeni ile kaynağın çıktığı yerde veya yakınında kurulan ısıtma enerjisi jeotermal enerjiden alan seralardır. KIZILCAHAMAM Jeotermal Kaynaklar yönünden çok zengin bir ilçedir.

Hedefimiz, Jeotermal Isıtmalı Seracılığı Kızılcahamam’da kurmak. İlçemizde kurulacak Jeotermal Isıtmalı Sera Türkiye’nin en büyük Tarım Projesi olacak. Böylece hem İlçemizin katma değerini yükseltecek hem de istihdamına katkıda bulunacağız."

Kaynak: https://kizilcahamamcitakhaber.com/seyfullah-koken-ilk-projesini-acikladi/

Seyfullah Köken Seyfullah Köken Kızılcahamam Kızılcahamam haber Kızılcahamam Jeotermal Seracılık Projesi