Seyfullah Köken Kızılcahamam Kargasekmez Yöresel Ürünler Pazarını Unutmadı

TAKİP ET

Kızılcahamam'da ilçe halkı için önemli bir istihdam yaratması beklenen ve önceki dönem Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney tarafından Kargasekmez mevkiinde yaptırılan Yöresel Ürünler Pazarı, yeni dönemde bir türlü faaliyete geçmedi ve atıl durumda bekletildi. Kızılcahamam Belediye Başkan Adayı Seyfullah Köken, 5. projesinde atıl halde bekleyen bu pazarın yeniden ilçeye kazandırılacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Kızılcahamam Belediye Başkanı adaylığı için çalışmalarını sürdüren Seyfullah Köken, projelerini açıklamaya devam ediyor.

Köken, açıkladığı 5. projesinde Kızılcahamam - Kargasekmez mevkiinde yıllardır atıl durumda olan ve bir türlü faaliyete geçmeyen Yöresel Ürün Pazarını ilçeye kazandıracağını duyurdu.

Seyfullah Köken yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"KARGASEKMEZ YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI PROJESİ

Bundan önceki Belediye Başkanı zamanında Kargasekmez Bölgesinde E-5 karayolu kenarına ahşap evler tipinde yapımı başlanan yöresel ürünler pazarı, 5 yıldır atıl durumda bırakılmıştır. Milyonlarca lira kamu kaynağı harcanmasına rağmen çürümeye terk edilen yöresel ürünler pazarı projesi,Belediye Başkanlığımız döneminde tamamlanacaktır. 
Kızılcahamam şehir merkezine uğramak istemeyen misafirlerin, Kargasekmez bölgesinde yol kenarına yapılan bu tesislerde dinlenmeleri,ilçemize özgü yöresel bazlama, gözleme, sucuk, mantı, tarhana, köy baklavası, maden suyu vb. yaz aylarında sebze-meyve satışı yapılarak İlçemizin Turizm ve istihdamına katkı sağlanacaktır."

Seyfullah Köken Kızılcahamam Kızılcahamam Yöresel Ürünler Pazarı Kargasekmez Kızılcahamam Belediye Başkan Adayları 2024