Sivas, Kışa Erken "Merhaba" Dedi

TAKİP ET

Sivas'ın dondurucu soğuklarıyla ünlü kış mevsimi bu yıl biraz daha erken geldi. Kent halkı, sonbaharı yaşamadan kışa adım attı. Bilal ÇAKMAK/SİVAS-BHA

Reklam
Reklam

Sabah saatlerinde termometreler sadece 3 dereceyi gösterdi. Bu soğuk hava, yazlıkları dolaplardan çıkarma zamanını getirdi. Kimi vatandaşlar üşümelerini engellemek için kalın kıyafetlere büründü, ancak Sivas'ın soğuğuna alışkın olanlar hala yazlık elbiseleri tercih ediyor.

Sivaslılar, bu yılın havaların erken soğuduğunu fark ediyor. Sivaslı vatandaş Abdullah Kaçar, “Sivas’ta havalar ciddi şekilde soğudu. Montumu zaten giydim. Gün içinde hava sıcak oluyor, 20 dereceyi buluyor, ama akşama doğru serinliyor. Bu yıl kış biraz daha erken geldi. Genellikle Sivas’ta soğuk hava Ekim ayının sonlarına doğru etkisini gösterirdi, ancak bu yıl erken geldi. Şu anda hava gerçekten soğuk,” dedi.

Sivas, Kışa Erken “Merhaba” Dedi

Sivaslı Hamdi İnce, havanın öğle saatlerine doğru ısınacağını bildiği için tişörtle dışarı çıktığını belirtti. “Sivas’ta havalar soğumaya başladı. Öğlen saatlerine doğru hava sıcaklaşıyor, akşama doğru tekrar soğuyoruz. Bu durum biraz hastalık riski taşıyor ama biz Sivaslılar buna alışkınız. Ben sabahları tişörtle çıkıyorum çünkü hava ısındığında kalın kıyafetlerimiz elimizde yük oluyor. Hava sıcaklığı bayağı bir düştü, Sivas’ta akşam ile sabah arasında büyük farklar oluyor” diye konuştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Sivas’ın en soğuk ilçesi Kangal, sabah saatlerinde 0,3 derece ile dondurucu soğukların merkezi oldu.

Sivas Haberleri Kış Sivas Son Dakika Son Dakika