Bakan Yumaklı: Yeni bir Su Yılı’na bugün başlıyoruz

Bakan Yumaklı: Yeni bir Su Yılı’na bugün başlıyoruz
Gündem • Yayın: 01.10.2026 13:39 • Güncelleme: 01.10.2026 13:45
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yeni “Su Yılı”nın başladığını belirterek, ''Yağışların toprağa can, barajlarımıza ve göllerimize hayat vereceği yeni bir "Su Yılı"na bugün başlıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

ANKARA - BHA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni “Su Yılı”nın başladığını duyurdu.

Yumaklı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Yağışların toprağa can, barajlarımıza ve göllerimize hayat vereceği yeni bir ‘Su Yılı’na bugün başlıyoruz. ️

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için tarımdan sanayiye, kentsel kullanımdan bireysel alışkanlıklarımıza kadar suyumuzu israf etmeden, en verimli şekilde kullanmak zorundayız.

Bu bilinçle, Ulusal Su Kurulumuzun öncülüğünde su kaynaklarımızı stratejik bir yaklaşımla korumaya, yönetmeye ve yarınlara taşımaya devam edeceğiz.

Damla damla büyüyen emeğin ve bereketin yılı olması dileğiyle; yeni su yılımız ülkemize ve milletimize hayırlı, bereketli olsun. ”

HA
Haber Asır Editör Masası

Bu haber ajans veya Haber Asır'a ait olup, tüm hakları saklıdır.