İçeriğe geç
28 Ekim 2026, Çarşamba
Google Haberler'de takip et
SON DAKİKA

Belçika'da 2 ton kokain sevkiyatından aranan S.G. İstanbul'da yakalandı

Belçika makamlarınca uyuşturucu ticareti ve suç örgütü kurma suçlarından aranan S.G., İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Zeytinburnu'nda düzenlenen operasyonla yakalandı.

1 dk okuma
Belçika'da 2 ton kokain sevkiyatından aranan S.G. İstanbul'da yakalandı

Öne çıkanlar

  • S.G., Belçika'daki uyuşturucu suç örgütlerinde yönetici konumunda bulunuyordu.
  • Şüphelinin Kolombiya'dan Avrupa'ya gönderilen 2 ton kokainin sevkiyatını organize ettiği belirlendi.
  • Kokainin 6 ton bakır tozuna gizlenerek Avrupa'ya taşındığı tespit edildi.
  • Operasyon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube müdürlükleri tarafından yürütüldü.

İSTANBUL –

İçişleri Bakanlığı, Belçika adli makamlarınca uyuşturucu madde ticareti ve suç örgütü kurma suçlarından aranan S.G.’nin İstanbul’da yakalandığını açıkladı.

Bakanlığın paylaşımına göre operasyon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube müdürlüklerinin koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda gerçekleştirildi.

2 ton kokain sevkiyatıyla bağlantısı tespit edildi

S.G.’nin Belçika’daki büyük kokain organizasyonlarından birinde yönetici konumunda olduğu ve uluslararası uyuşturucu ağına liderlik ettiği öne sürüldü.

Bakanlığın açıklamasında, şüphelinin suç örgütüyle birlikte Kolombiya’dan 6 ton bakır tozuna gizlenmiş 2 ton kokainin Belçika’ya, ardından Avrupa ülkelerine sevkiyatını organize ettiği belirtildi.

Şahsın sevkiyattan yüksek miktarda gelir elde ettiği, Kolombiya bağlantılarını sürdürdüğü ve kokaini gizlendiği maddeden ayırmak için kullanılan kimyasalları temin ettiği de kaydedildi.

Kaynak: BHA

İlginizi çekebilir