Hafta sonu kavurucu sıcaklar geliyor: Sıcaklık 43 dereceye çıkacak

Hafta sonu kavurucu sıcaklar geliyor: Sıcaklık 43 dereceye çıkacak
Gündem Yayın: 23.08.2026 09:29 Güncelleme: 23.08.2026 09:45
Yurt genelinde etkisini sürdüren sıcak hava hafta sonu daha da güçlenecek. Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıkların 43 dereceye kadar yükselmesi beklenirken, bazı bölgelerde yerel sağanak görülecek.

ANKARA - BHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Bugün kuzey ve batı kesimlerde parçalı bulutlu, diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava bekleniyor. Kütahya’nın batısı, Muğla’nın iç kesimleri ve Antalya’nın batısının iç kesimlerinde yerel gök gürültülü sağanak görülebilecek.

Bugün beklenen sıcaklıklar

  • Ankara: 35°C
  • İstanbul: 31°C
  • İzmir: 35°C
  • Diyarbakır: 41°C
  • Şanlıurfa: 42°C

Pazar günü sıcaklık artacak

Pazar günü sıcaklıkların birkaç derece daha yükselmesi bekleniyor. Rize çevrelerinde sağanak ihtimali bulunurken, yurdun büyük bölümünde az bulutlu ve açık hava hakim olacak.

  • Ankara: 35°C
  • İstanbul: 32°C
  • İzmir: 37°C
  • Batman: 43°C

Güneydoğu Anadolu’da 43 dereceye ulaşması beklenen sıcaklıklar nedeniyle özellikle öğle saatlerinde dikkatli olunması gerekiyor.

HA
Haber Asır Editör Masası

Bu haber ajans veya Haber Asır'a ait olup, tüm hakları saklıdır.