Hatay Madenli yat limanına 100 yatlık ek kapasite

Hatay Madenli yat limanına 100 yatlık ek kapasite
Gündem Yayın: 03.09.2026 12:30 Güncelleme: 03.09.2026 12:45
Hatay'ın Arsuz İlçesinde bulunan Madenli Yat Limanı kapasite artırımı ve turizm çeşitliliği geliştirme projesi kapsamında yaklaşık 100 yatlık ilave kapasite kazanacak.

HATAY - BHA

Devam eden proje kapsamında, mevcut yat bağlama kapasitesinin artırılması amacıyla 75’er metre uzunluğunda iki yüzer iskele yapılması planlanıyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Madenli Yat Limanı’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Su sporlarına yönelik imkânlar geliştirilecek

Çalışmaların tamamlanmasıyla limanın daha fazla yatı ağırlayabilen bir merkez haline getirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında su sporlarına yönelik imkânların geliştirilmesi ve Arsuz’un deniz turizmi potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesi de amaçlanıyor. Projenin, Hatay’ın turizm çeşitliliğine katkı sağlaması ve Madenli Yat Limanı’nı deniz turizmi açısından daha güçlü bir cazibe merkezi haline getirmesi bekleniyor.

HA
Haber Asır Editör Masası

Bu haber ajans veya Haber Asır'a ait olup, tüm hakları saklıdır.