İçeriğe geç
8 Kasım 2026, Pazar
Google Haberler
SON DAKİKA
Fon soruşturmasında BDDK Daire Başkanı Bilal Soysal tutuklandı Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Azerbaycan kardeşliği hiçbir girişimle zayıflatılamaz Ankara Ulus'ta dönüşüm süreci: Bölgeye yeni Polisevi ve Vilayetler Evi yapılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Kasım Zafer Günü için Karabağ'a gitti Bitlis Nemrut Krater Gölü yolunda mahsur kalan vatandaş kurtarıldı Ekim ayında gıda işletmelerine 201,2 milyon lira ceza kesildi Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Kasım'da Karabağ'ı ziyaret edecek Hizmet ve ticaret sektöründe en fazla enerji tüketimi ticaret alanında gerçekleşti Gümrüklerde 10 ayda 54,4 ton uyuşturucu ele geçirildi 8 Kasım 2026 Ankara Su Kesintisi: Ankara'da Sular Ne Zaman Gelecek? ASKİ Güncel Kesintiler Hakkari'de göçmen kaçakçılığı operasyonunda 63 kişi yakalandı 8 Kasım altın fiyatları: Gram, Çeyrek ve Tam altın ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Azerbaycan kardeşliği hiçbir girişimle zayıflatılamaz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki kardeşliğin müttefiklik bağıyla güçlendiğini ve sarsılmaz olduğunu vurguladı.

Editör: Erdem Güneş
2 dk okuma
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Azerbaycan kardeşliği hiçbir girişimle zayıflatılamaz

Öne çıkanlar

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşliğin hiçbir girişimle zayıflatılamayacağını belirtti.
  • İlham Aliyev, Türkiye'nin İkinci Karabağ Savaşı sürecindeki desteğinin unutulmayacağını ifade etti.
  • Türkiye, Karabağ'ın yeniden imarı ve kalkınma çabalarına katkı sağlamaya devam edecek.
  • İki lider, 15 Haziran 2021'de Şuşa'da imzalanan beyannamenin müttefiklik bağını güçlendirdiğini vurguladı.

ANKARA –

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Görüşmede Türkiye ile Azerbaycan arasındaki tarihi ve stratejik bağlara, Karabağ'ın yeniden inşasına ve bölgesel barışın önemine ilişkin mesajlar verildi.

Aliyev: Türkiye'nin desteğini hiçbir zaman unutmayacağız

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Şuşa'nın 28 yıl boyunca işgal altında kalmasına rağmen milli ruhunu koruduğunu belirterek Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu söyledi.

Türkiye'nin desteğinin özellikle 44 gün süren İkinci Karabağ Savaşı sırasında açıkça görüldüğünü ifade eden Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Türk halkının Azerbaycan'a verdiği desteğin unutulmayacağını vurguladı.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki birlikteliğin ebedi ve sarsılmaz olduğunu dile getiren Aliyev, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını zayıflatmak ve aralarına girmek isteyenlerin başarılı olamayacağını kaydetti.

Erdoğan: Bir millet, iki devlet anlayışı ortak geleceğimize ışık tutuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan halkının altı yıl önce büyük bir kahramanlık göstererek Karabağ'ı yeniden özgürlüğüne kavuşturduğunu hatırlattı. Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin tarihsel süreç içerisinde gelişerek bugün ileri bir seviyeye ulaştığını belirten Erdoğan, “Bir millet, iki devlet” anlayışının ortak geçmişten güç alan ve geleceğe yön veren güçlü bir birliktelik olduğunu ifade etti.

İki ülke arasındaki kardeşliğin ortak dil, tarih ve kültürün ötesinde bir anlam taşıdığını vurgulayan Erdoğan, Bakü'nün sevincinin Ankara'nın, Şuşa'nın gururunun ise bütün milletin gururu olduğunu dile getirdi.

Karabağ'ın yeniden imarına destek sürecek

Azerbaycan'ın 44 günlük Vatan Muharebesi sonucunda topraklarını işgalden kurtarmasının Güney Kafkasya'da yeni bir dönemin kapısını araladığını belirten Erdoğan, 15 Haziran 2021'de Şuşa'da imzalanan beyannameyle iki ülke arasındaki kardeşliğin müttefiklik bağıyla güçlendirildiğini söyledi.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki bu ortak vizyonu Türk dünyasında da hâkim kılmak için çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, Karabağ'ın yeniden imarı kapsamında Azerbaycan'ın yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiklerini belirtti. Erdoğan, bölgedeki yeniden inşa ve kalkınma çabalarına Türkiye'nin katkı sunmayı sürdüreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydanlarda kazanılan zaferin kalıcı barışla taçlandırılması gerektiğine de dikkat çekti.

Kaynak: BHA

İlginizi çekebilir